petek, 14. oktober 2011

Izdelki iz Aloe Vera Company NWA.



Aloe Vera je prevedena iz arabske besede "alloeh" je grenko, vendar pa iz latinske "pravi aloe". Več kot 240 vrst rastlin v sušnih območjih raste v  Aziji, Sredozemlju, južni Afriki in Ameriki. Aloe vera je bila znana in široko se  uporablja že od antičnih časov za okužbe, opekline in rane. Aloe Vera je rastlina, ki je postala znana po zdravilnem ucynku že več kot 3500 let. Prijave o uporabi aloe soka listov in so że izkazali v egiptovskih papirusah v starodavnih kitajskih zapisi  zeliščne medicine, kjer kitajski zdravniki so ga imenovali "medicine harmonije", in si lahko tut preberete v Novi zavezi  ki je że takrat tut omenjena uporaba te rastline.

Aloe Vera , vecnoletna rastlina iz družine lilije. Listeva rozeta v diametre doseže 60 cm in skupna višina lahko včasih doseže celo do dveh metrov. Cvetoče Aloe Vera lepe rumene ali rdeče rože.
Listje Aloe Vera so zajeti s sveti zeleno kožo in notranja stran listjev je mesnata in prosojna, znana tudi kot "gel aloe vera."
Aloe Vera je močan izdelek prve pomoči in zagotovo dober dodatek za vaš dom kabinet medicine. Za to potrebno, za pomocjo noža za rezati sveže rezan list aloe vera in  gel  neposredno uporabiti na rane, opekline, ali microtrauma do ugriza žuželke. Takšna uporaba ni nevarna in le kontraindikacija za uporabo to so lahko le alergični problemi.
Za zdravljenje najbolje izkoristiti aloe vsaj tri leta, samo tokrat, aloe vsebuje celoten spekter uravnotežen elementov. Ponavadi vzamejo  najnižje listje rastline ali listje po sredine, najmanj pa v treh dneh dati v hladilnik, potem pa bodo pripravljena za uporabo. Aloe je naravni antiseptik, imunomodulatorji, je protivirusno in ima protiglivični  lastnosti.
Aloe tudi uničuje nekatere bakterije in različni virusi. Aloe sok ima pomirjujoč učinek in razbremeni draženje prebavnega trakta peptične razjede na želodcu, kolitis, se uporablja za zdravljenje zaprtosti. Aloe Vera sok vsebuje nekaj protivnetno maščobne kisline, alkalne želodčnega soka in ne omogočajo povečanja kislosti. Aloe se uporablja za zdravljenje kašlja in bolečin v mišicah, razjede, glavoboli. Nedavne študije so pokazale, da lahko Aloe Vera ugodno vpliva na bolezni srca in ožilja. Aloe vera gel se uporablja za hitro okrevanje pri zdravljenju opekline prve stopnje. Simptomi luskavice se lahko zmanjša z uporabo aloe vera gel. Prav tako se uporablja v zobozdravstvu za krvavitev dlesni in rane. Toda ne smemo pozabiti, da hemoroidi in krvavitev iz maternice, z dolgimi obdobji nosečnosti, raka in ljudje, nagnjeni k drisko ni priporočljivo, da se uporabla  aloe vera .

Ni komentarjev:

Objavite komentar